JOGA LETNIH ČASOV


JOGA LETNIH ČASOV

Praksa skladna z naravnimi cikli. 

Tečaj Joga letnih časov je ustvarjen v sozvočju z naravno in njenimi cikli. Zimske prakse so negovalne in nežne. Z začetkom daljšanja dne energijo dvigujemo in revitalizirani vstopimo v najtoplejši del leta. Jeseni se učimo kako shraniti svoje moči in se pripraviti na zimo. Prepletajo in dopolnjujejo se fizični položaji, dihalne vaje in vodene meditacije. Poudarek je na prepoznavanju in upoštevanju naravnih potreb organizma.

Kaj lahko pričakujete od Joge letnih časov?

Na tečaju Joge letnih časov sledimo naukom narave, ki pozimi spi in se regenerira, spomladi se prebuja in brsti, poleti plodove nastavlja soncu, nas jeseni obdari in se počasi začne pripravljati na počitek.

Zimske prakse so prizemljene, negovalne in nežne. Z začetkom daljšanja dne začenjamo tudi mi zbujati življenjske sokove v telesu in dvigovati energijo skozi različne tehnike, ne le fizične, da revitalizirani vstopimo v poletje. Jeseni se učimo, kako energijo shraniti in se pripraviti na zimo. 

Na tečaju se spoznavamo z različnimi dihalnimi vajami, preko osnovnih jogijskih položajev potujemo v naprednejše povezave, z različnimi tehnikami sproščanja tako telo kot um popeljemo k vse večji lahkotnosti. Spodbujamo se k opazovanju samega sebe, poslušanju in upoštevanju svojih potreb in omejitev. Prakse so nežne in potekajo v majhnih skupinah, v sproščenem intimnem in povezovalnem vzdušju

 

pot-joge

 

Komu je namenjena Joga letnih časov?

Joga letnih časov je namenjena povezovanju z Materjo naravo. Posvečamo se zaznavanju naravnih prehodov in ciklov in povezovanju z njimi. S pomočjo subtilnih sporočil narave pridbivamo ravnovesje in vitalnost. Učimo se prepoznavati in upoštevati želje in potrebe telesa, zaradi česar tudi um postane mirnejši, misli jasnejše.

Joga letnih časov je varna praksa, primerna tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki ste se z osnovami joge že spoznali. Ustvarili bomo trdne osnove položajev in kasneje potovali v zahtevnejše gibanje. Nadgrajevali bomo znanje in krepili zavedanje telesa. 

Vaša praksa joga bo vse bolj postala več kot le fizična. S pomočjo vodenih meditacij in dihalnih vaj boste začutili lahkotnost in sproščenost telesa in se naučili, kako te tehnike uporabljati doma

 

 

Tečaj Joga letnih časov poteka ob torkih 19.30-20.45 od septembra do junija na Celovški 108, Ljubljana-Šiška.

Priključitev skupini je mogoča kadarkoli.

Tečaj joga letnih časov vodi Sergeja.