Izbira programa


 

  
Pri oblikovanju semestrskih programov smo želeli poudariti pristop k praksi joge, ki ne temelji le na izvedbi asan. In ker je vsak med nami poseben in drugačen, smo ustvarili različne programe, da bi zadovoljili kar se da širok spekter potreb in pričakovanj.

Katera joga je prava zame?

Ste začetnik/ca, se prvič srečujete z jogo in nimate nobenih izkušenj na tem področju?

Priporočamo vam informativni obisk na programih:
Joga za začetnike  (varni in postopni prvi koraki v majhni skupini)
Hatha joga 1 (osnovna oblika prakse joge, ki postavi trdne temelje jogijskega znanja)
Flow joga za začetnike in Hatha flow joga 1 (počasno navezovanje položajev, usklajevanje s tokom diha)
Vinjasa flow joga 1 (navezovanje položajev z več strukture in natančnosti izvedbe)
Nežna raztezna joga (usmerjanje pozornosti na notranja občutenja in zaznave med položaji)
Regenerativna joga z zvočno kopeljo (sproščanje togosti in napetosti v nežnih razteznih položajih ob spremljavi zvoka)
Jin joga s tibetanskimi posodicami (sproščujoča raztezna praksa s polaganjem tibetanskih pojočih posod na telo)
– Joga letnih časov (praksa skladna z naravnimi cikli)
Jutranja joga (prijeten začetek dneva)

 

Niste čisti začetnik, z jogo ste se že srečali, a niste redno prakticirali? Morda izvajate prakso sami doma in bi znanje radi nadgradili? Imate izkušnje s podobnih programov in aktiven življenjski slog?

Priporočamo vam informativni obisk na programih:
Hatha joga creative 1-2 (ustvarjalne različice jogijskih položajev ob uporabi pripomočkov)
Meditativna flow joga 1-2 (čutenje in doživljanje premikov, valovite plesne navezave) 
Power joga 1-2 (telesni izziv v izbranem zaporedju položajev za krepitev večjih mišičnih skupin)
Flow joga 1-2 in Flow joga 2 (zahtevnejše navezave naprednih položajev)
Meditativna joga 2 (uporaba položajev za sedenje, učenje tehnik nadzora diha in meditacije)
Joga znanja (netelesna paksa s poudarkom na življenjski filozofiji, interaktivnem pogovoru v skupini in analitični meditaciji)
Regenerativna joga z zvočno kopeljo (sproščanje togosti in napetosti v nežnih razteznih položajih ob spremljavi zvoka)
Jin joga s tibetanskimi posodicami (sproščujoča raztezna praksa s polaganjem tibetanskih pojočih posod na telo

 

Bi radi nekaj drugačnega? Bi radi poglobili znanje, se srečali z novimi izzivi?   

Priporočamo vam informativni obisk na programih:
Joga znanja (netelesna paksa s poudarkom na življenjski filozofiji, interaktivnem pogovoru v skupini in analitični meditaciji)
– Hatha joga creative 1-2 (ustvarjalne različice jogijskih položajev ob uporabi pripomočkov)
Njena pot (plesna joga) (povezovanje z žensko esenco)
Joga letnih časov (praksa skladna z naravnimi cikli)


Vas zanimajo POSEBNI PROGRAMI?   

Priporočamo vam:
– Tečaj Tantra joga (energetsko povezovanje, podpora, dotik, poglabljanje odnosa)
– Tečaj Joga masaža (jogijski položaji in vaje za sproščanje napetosti v telesu, mehčanje zakrčenosti skozi dotik, samopomoč za lahkotnejše in kakovostnejše življenje)

 

 
 
        

 JOGA ZA ZAČETNIKE

Varni in postopni prvi koraki v majhni skupini.

 

Joga za začetnike je program za vse, ki bi se radi prvič srečali s prakso joge. Postavi temelje jogijskih položajev, usmerjenega diha, sproščanja in prakse osredotočanja. Vsebina tečaja joge za začetnike je prilagojena udeležencem različnih sposobnosti, tudi tistim, ki niso dobro telesno pripravljeni. Omogoča postopno potovanje od najpreprostejših osnov.    

 

 

        

HATHA JOGA 1

Telo. DIh. Um

 

Hatha joga 1 je osnovna oblika prakse joge. Jogijske položaje, ki so postavljeni v smiselno zaporedje zadržujemo več dihalnih ciklov. Ker ostajamo v položajih dalj časa, imamo možnost podrobnega učenja nastavitev in raziskovanja aktivnosti posameznih mišic. Cilj je udoben in stabilen občutek v telesu, umirjen in sproščen um.     

 

 

 
 
        

HATHA JOGA CREATIVE 1-2

Ustvarjalen pristop k praksi joge

 

Hatha joga creative je ustvarjalna različica prakse hatha joge. Program je edinstven, izven ustaljenih okvirov. S širokim razponom položajev in njihovih različic nam nudi številne izzive in nas uči upoštevati lastne meje. Poudarek je na utrjevanju osnovnih jogijskih položajev skozi neobičajne navezave, ustvarjalne različice in ob uporabi pripomočkov. 

 

 

        

FLOW JOGA 

Počasno navezovanje položajev.

 

Flow jogo lahko opredelimo kot zvrst joge, ki vključuje dinamično gibanje skozi niz jogijskih položajev. Prepletanje ustvarja iluzijo tekočnosti gibanja. Povezovanje giba z dihom ustvarja občutek pretoka, moči, lahkotnosti in omogoča sproščanje napetosti. Flow pomeni počasen tok. Intenzivnost prakse je prilagodljiva – po želji lahko praktikant ustvari več ali manj napora.     

 

 

 
 

 

 VINJASA FLOW JOGA 1

Povezava diha in giba.

 

Vinjasa flow joga nudi telesno nekoliko bolj vzpodbudno prakso. Ustvarja dobro podlago gibljivosti in splošne moči. Položaji so med seboj mehko tekoče povezani v ustvarjalno zaporedje. Zadrževanja položajev so kratka. Temeljna lastnost programa sta struktura in natančnost izvedbe. Primerna je za posameznike, ki notranjo umiritev lažje dosežejo skozi gibanje. 

 

 

 

POWER JOGA 1-2

Dinamika. Moč. Pozornost. 

 

Kot novodobna zmes dveh zvrsti joge (Ashtanga in Vinjasa) program ponuja ogromno prostora za gradnjo fizične in mentalne moči, za povezavo z dihom in osvobajanje telesa vsakdanjih napetosti. Velik poudarek je na krepitvi osrednjega dela telesa z namenom ohranjanja zdrave hrbtenice in prožnih mišic. Z izvajanjem zahtevnejših položajev poskrbimo za dodaten telesni in mentalni izziv.    

 

 

 

 
 

MEDITATIVNA JOGA

Popotovanje navznoter. 

 

Meditativna joga (Raja yoga/Radža joga) je kraljevska pot joge. Njen namen je postopna priprava fizičnega in energijskega telesa na poglobljeno notranjo meditativno prakso. Praktikantu nastavi zrcalo, da lahko spozna način delovanja uma in se zave mentalnih vzorcev. Pomaga mu obvladovati um in nadzorovati moteče miselne vrtince.   

 

 

 

 NEŽNA RAZTEZNA JOGA

Usmerjanje pozornosti na notranja občutenja in zaznave med položaji. 

 

Sodoben, neredko stresen način življenja nas večino časa sili, da svojo pozornost usmerjamo v zunanji svet in od svojih občutenj kot tudi lastnega telesa postajamo vse bolj odtujeni. Na tečaju Nežne raztezne joge, ki bo obsegal tako fizično prakso joge kot meditativni pristop, bomo na subtilen način potovali sami vase, poglabljali svoje samozavedanje ter vzpostavljali pristnejši stik s samim seboj.

 

 

 
 

 REGENERATIVNA JOGA Z ZVOČNO KOPELJO

Sproščanje togosti in napetosti. 

 

Regenerativna joga z zvočno kopeljo (Nada restorative joga) s pomočjo nežnih razteznih položajev, ki jih zadržujemo dlje časa, zmanjšuje zakrčenost in prinašata občutek globoke sprostitve. Zvok in blagodejne vibracije tibetanskih posod učinke položajev še nadgradijo. Misli se umirijo, poglobi se čutenje in povezava s seboj. Končna zvočna kopel z gongom počutje prijetno zaokroži.

 

 

 JIN JOGA S TIBETANSKIMI POSODICAMI

Nežni raztezni položaji ob zvoku in vibracijah. 

 

Jin Joga s tibetanskimi posodicami sprošča telesne in čustvene napetosti, umirja um in spodbuja pretok energije po energetskih kanalih. Praksa je sestavljena iz nežnih razteznih položajev, ki jih zadržujemo dlje časa. Položaji izboljšujejo prožnost vezivnega tkiva in sklepov. Med položaji učitelj joge polaga na telo tibetanske pojoče posode in z njimi drsi po izbranih predelih telesa. To ustvari nežno masažo z zvokom in vibracijami.

 

 

 
 

JOGA MASAŽA

Sproščanje napetosti z asanami in vajami, mehčanje zakrčenosti z dotikom.

 

Tečaj Joga masaža je organiziran kot sklop samostojnih delavnic. Cilj tečaja je sproščanje napetosti z jogijskimi položaji in vajami ter mehčanje zakrčenosti v telesu preko dotika. Edinstven program, ki pomaga spoznati telo in se z njim povezati. Pridobljeno znanje je uporabno v vsakdanjem življenju, ko se pojavijo togosti v vratu, ramenih in hrbtenici. Vsebina vsake prakse je drugačna in z njo je povezan dotik. 

 

 

 

TANTRA JOGA

Čutno povezovanje.

 

Tečaj Tantra Joga je organiziran kot sklop samostojnih delavnic. Tantrična jogijska praksa v sebi skriva zakladnico načinov s katerimi lahko partnerja poglobita medsebojni stik, se naučita podpirati drug drugega, se energetsko povežeta. Tečaj je namenjen vsem, ki bi radi poglobili partnerski odnos. 

 

 

 
 
          

JOGA ZNANJA

Filozofija, interaktivni pogovori v skupini, analitična meditacija. 

 

Joga znanja (jnana yoga/gjana joga) odpira vrata v svet znanja in filozofije. Pomaga razumeti pravo naravo resničnosti. Skupaj iščemo odgovore na vprašanja povezana s smislom življenja, naravo delovanja uma, medosebnimi odnosi. Dotikamo se najglobljih vprašanj človekove biti. V kolikor se odločite za Jogo znanja, vam torkovo Hatha jogo creative, ki poteka za njo, PODARIMO. 

 

 

          

JUTRANJA JOGA

Telo. DIh. Um

 

Jutranja joga ustvari prijeten začetek dneva. Program je ustvarjen za to, da vadečemu postopoma približa širino prakse joge. Pomaga izboljšati telesno držo, okrepiti mišice, sprostiti napetosti, uravnovesiti energijo in izostriti zaznavo. Bi se radi počutili sproščene, osvobojene zakrčenosti in napolnjene za prihajajoči dan? Naj bodo vaša jutra sveža in polna energije!    

 

 

 
 
          

NJENA POT – PLESNA JOGA

Povezovanje z žensko esenco.

 

Tečaj Njena pot – plesna joga zajema različne prakse povezovanja z žensko esenco: ples, prakso asan, dih, meditacijo, masažo, duhovni krog. Praksa je namenjena odraslim ženskam, ki si želijo poglobiti vez s svojim telesom in svobodneje izraziti svojo čutno žensko energijo s pomočjo plesa. 

 

 

          

JOGA LETNIH ČASOV

Praksa skladna z naravnimi cikli.

 

Tečaj Joga letnih časov je ustvarjen v sozvočju z naravno in njenimi cikli. Zimske prakse so negovalne in nežne. Z začetkom daljšanja dne energijo dvigujemo in revitalizirani vstopimo v najtoplejši del leta. Jeseni se učimo kako shraniti svoje moči in se pripraviti na zimo. Poudarek je na prepoznavanju in upoštevanju naravnih potreb organizma .  

 

 

 
 
          

KARMA JOGA

Delovanje za dobro drugih

 

Karma joga je program, ki ga organiziramo z željo po delovanju za dobro drugih. Program poteka na prostovoljne prispevke. Udeleženci darujejo po zmožnostih in občutku. Del prispevkov je darovan za projekt Botrstvo za slovenske otroke iz družin v stiski, del namenimo za kritje stroškov izvajalcev in/ali dobrodelni organizaciji po izbiri izvajalca. Vsebina posameznih dogodkov je različna: zvočna kopel s tibetanskimi posodicami in gongom, meditacija, praksa joge, tematska delavnica na izbrano temo, glasbeni večer, filmski večer in druge vsebine. Sveže dogodke objavljamo na zavihku Aktualno (Novice).  

 

 

          

IZVRSTNI PROGRAMI

Pestra izbira

Vsi programi so celoletni. Razdeljeni so na dva semestra. Jesenski semester poteka od septembra do januarja, pomladni semester poteka od februarja do junija. Priključitev programom je možna kadarkoli. Preko info obiska se lahko prepričate, če je izbrani program primeren za vas.

 

 

 

 

 

pot-joge-v-naravi

 

 

 

Ne veste kateri program je najprimernejši za vas?

 

Stopite v stik z nami, z veseljem vam bomo pomagali pri odločitvi. Nudimo info obiske. Želimo vam omogočiti, da spoznate učitelje in zvrsti joge, preden se zatrdno odločite, da bi z nami stopili na pot notranjega raziskovanja.

 

Za informacije in prijave nam pišite na info@potjoge.si ali nas pokličite na 031 821 246 (Nataša in Dejan).

 

 

Dobrobiti prakse joge

 

Na telesni ravni jogijski položaji razvijajo gibljivost, splošno mišično moč in vzdržljivost, z redno prakso se izboljšata tudi telesna drža in ravnotežje.

Na energijski ravni dihalne tehnike usmerjajo in nadzorujejo energijo. 

Na mentalni ravni s pomočjo naprednih jogijskih tehnik vzpostavljamo notranji mir in zadovoljstvo, poglabljamo zaznave, izostrimo jasnost in osredotočenost uma, razvijamo intuicijo.

 

Kaj lahko pričakujete od programov?

 

∙ strokovno vodenje ∙ osebni pristop  ∙ vadbo v manjših skupinah ∙ pestrost programa ∙ prilagajanje prakse glede na posebnosti posameznika

 

Kaj potrebujete za prakso?

 

Radovednost, odprtost, pripravljenost na notranjo spremembo. Udobna oblačila. Joga podlogo prinesete s seboj, lahko pa si jo sposodite pri nas. Prakso izvajamo bosi. Priporočamo vam, da zadnji obrok zaužijete najmanj dve uri pred prakso.

 

 

Izbira-programa-ornament-spodaj3-krogci