Učitelji


 

Dejan in Nataša sta svojo učiteljsko pot začela leta 2008 v Indiji. Do danes sta vodila več kot 4000 ur programov joge. Pridobljeno znanje tradicionalne joge sta nadgradila s sodobnimi spoznanji jogijske prakse na usposabljanjih doma in v tujini. Verjameta, da je bistvo rasti in razvoja lastno raziskovanje, ki poveže pridobljeno znanje skozi izkušnjo v celovito spoznanje. Vodita Joga šolo POT JOGE, ki je registrirana pri Joga združenju Slovenije in pri Svetovni zvezi joge Yoga Alliance ZDA, v sklopu katere usposabljata učitelje joge, organizirata tečaje joge, tematske delavnice in joga oddihe. Sta soustanovitelja in strokovni vodji Joga studia Yoga Yama, Ljubljana-Šiška.

 

 
 

foto-natasa

 

NATAŠA PETAVS
diplomantka Fakultete za šport z nazivom organizator športno
rekreativnih programov, učiteljica joge, vodja programov usposabljanja
pri Joga združenju Slovenije, asistentka na Filozofski fakulteti UL

 

ornament

 

Od malih nog so njeno pozornost pritegnile knjige, ki so povezane z duhovnostjo, odkrivanjem višjega pomena življenja, naravo delovanja človekovega uma.

Za študij na Fakulteti za šport se je odločila, ker se je želela poglobiti v povezavo telesa, uma in duha. Kot aktivna odbojkarica, je neizmerno uživala v stiku z žogo. Vodenju programov vadbe v vodi se je predala, ker je voda zanjo izredno privlačno okolje, v katerem doživlja neomejeno svobodo gibanja. Rada ima naravo, morje, potovanja. Obožuje barve, svetlobo, druženje z ljudmi.
 
Odkar je v njeno življenje vstopila joga, je postala neločljivi del njenega vsakdana. Pot joge ji nudi neopisljive zaznave, učenja, spoznanja, izkušnje.

Nataša je registrirana kot Izkušena učiteljica joge (IRJU 600) pri Joga združenju Slovenije (JZS) in kot Experienced Registered Yoga Teacher (E-RYT 500) pri Svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA):
∙ je vodja programov usposabljanja pri Joga združenju Slovenije,
∙ diplomantka Fakultete za šport z nazivom organizator športno rekreativnih programov,
∙ asistentka na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, Pedagoška enota za šport, področje joge,
∙ soustanoviteljica Joga šole Pot joge in soustanoviteljica joga studia Yoga Yama. 

 

foto-dejan

 

DEJAN ŽUNA
tantrik, mag, filozof, izkušen učitelj joge (IRJU 600), meditator,
popotnik, praktikant borilnih veščin,
raziskovalec gibanja

 

ornament

 

Na svojih vadbah prepleta različne zvrsti joge, rad raziskuje neustaljene vzorce gibanja in telesno komponento povezuje s filozofijo, ki se poglablja v spoznanje zakonov bivanja, odkrivanja smisla življenja in osvoboditve iz kroga trpljenja. Na ravni uma želi v vadečih vzpodbuditi ponotranjene čutov in izostreno mentalno osredotočenost.

Dejan je že od malih nog povezan z duhovnostjo, sprva v objemu krščanskega okolja, kasneje pa ga je pot vodila v svet, kjer se je pobliže spoznal s filozofijo hinduizma, budizma in vajšnavizma.

Religiozno je neopredeljen in ni del nobenega filozofskega sistema. Boga sprejema v njegovi osebni in neosebni obliki. Zanimajo ga filozofija duhovnosti, preučevanje duhovne literature, psihologija človeškega uma, meditacija.

Rad organizira interaktivne pogovore na temo duhovnosti in izkustvene delavnice, vodi različne programe joge in usposablja bodoče učitelje joge. Zase pravi, da ni učitelj, le človek, ki je dlje časa preživel v tišini. Dejan ima najvišje strokovne jogijske nazive, a se z njimi ne poistoveti. 

 

 

pot-joge-v-naravi

 

 

 

 ucitelja-mandala-small

 

Včasih naju kdo vidi kot učitelja…

 

Preprosto se zdi okititi se z nazivom. V sodobni družbi
za ta ali oni naziv pač plačamo in se z njim poistovetimo.

V resnici smo vsi učitelji in učenci hkrati. 
Na Poti širjenja svoje zavesti, vplivamo na vse okrog
sebe, že samo s tem, da smo, kar smo. Učimo s svojim
zgledom. Naziv gor ali dol.

Skozi čas se neizogibno zgodi, da ljudje zaznajo
spremembo, ki se je zgodila v nas. Morda zaradi tega tudi
sami stopijo na pot učenja – sebe in drugih hkrati.
Nikoli namreč nismo samo učenci ali samo učitelji.
 Vsaka misel, vsako dejanje, nosi v sebi širino posledic,
ki se jih ne zavedamo.

Včasih naju kdo vidi kot učitelja…vsakič znova se
začudiva. Takrat se zaveva, da sva posadila seme.

 

 

 ucitelja-mandala-big

3-krogci