JOGA ZNANJA


JOGA ZNANJA

Filozofija, interaktivni pogovori v skupini, analitična meditacija.

Joga znanja (jnana yoga/gjana joga) odpira vrata v svet znanja in filozofije. S pomočjo interaktivnih pogovorov in analitične meditacije pomaga razumeti pravo naravo resničnosti. Skupaj iščemo odgovore na vprašanja povezana z odkrivanjem smisla življenja, naravo delovanja uma, medosebnimi odnosi. Dotikamo se najglobljih vprašanj človekove biti. 

V kolikor se odločite za Jogo znanja, vam torkovo Hatha jogo creative, ki poteka za njo, PODARIMO. Skupaj tvorita izjemen paket telesno mentalnega napredka na poti osebnega razvoja.

Kaj lahko pričakujete od joge znanja?

Joga znanja je podpora za življenje. Zanjo se odločijo najresnejši praktikanti, ki jih ne zanimajo zgolj telesni učinki joge. Tisti, ki so pripravljeni razkriti svoje temne sence, jih ozavestiti in jih predelati s pomočjo jogijskih tehnik. Nudi znanje, zaradi katerega pogled nase in na svet ni več enak. 

Kako poteka ura? Z uvodno mantro se povežemo in usmerimo tok misli. Učitelj joge na podlagi verodostojnih jogijskih besedil, zgoščenega znanja z različnih področij in dolgoletnih izkušenj filozofsko osvetli pogled na področje, ki se ga je skupina odločila raziskati. 

Zanimive teme, ki smo jih v preteklosti raziskovali se gibljejo v smeri: kdo sem jaz, mišljenje in zavest, svobodna volja, navezanost, trpljenje, energija, medsebojni odnosi, ljubezen in sočutje, kako povabiti partnerja v duhovno rast, karma, samsara, reinkarnacija, nezemljani in duhovi, in druge. 

Po poglobljeni razčlenitvi izbrane teme z različnih zornih kotov, skupina pod vodstvom učitelja izmenja vtise, mnenja in izkušnje. Želja je, da sodelujejo vsi prisotni udeleženci. Smisel skupnega raziskovanja je praktična uporabnost. Tako lahko praktikanti uvide in spoznanja prenesejo v izboljšanje kakovosti svojega vsakdana

joga znanja potjoge

Komu je joga znanja namenjena?

Namen Joge znanja sta notranja rast in razvoj. Pridobivanje duhovnih odgovorov na materialna vprašanja. Tečaj je namenjen vsem, ki želijo razmišljat izven ustaljenih okvirov in so pripravljeni prestopiti mejo varnih konceptov. Tistim, ki jih zanimajo globlje razsežnosti življenja. 

Tečaj Joge znanja poteka ob torkih 17.00-18.00 od septembra do junija v našem joga studiu Yoga Yama, Celovška 32, Ljubljana – Šiška.
Priključitev skupini je mogoča kadarkoli.
Jogo znanja vodi Dejan. 


Ta zvrst joge je filozofsko naravnana. Človek pa je celostno bitje, ki potrebuje tudi gibanje, kot protiutež sodobnemu načinu življenja. Zato vsem udeležencem tečaja Joga znanja PODARIMO udeležbo na Hatha joga creative, ki sledi po urniku. Ta ustvarjalna zvrst joge čudovito zaokroži in nadgradi raziskovanje razsežnosti sebe na vseh štirih ravneh: telesni, čustveni, energetski in mentalni. Ob torkih vam omogočamo kar dve uri in pol celostne jogijske prakse.