POWER JOGA


POWER JOGA

Dinamika. Moč. Pozornost.

Kot novodobna zmes dveh zvrsti joge (Ashtanga in Vinjasa) program ponuja ogromno prostora za gradnjo fizične in mentalne moči, kot tudi za povezavo z dihom in osvobajanje telesa vsakdanjih napetosti.

 

Velik poudarek je na krepitvi osrednjega dela telesa z namenom ohranjanja zdrave hrbtenice in prožnih mišic. Z izvajanjem zahtevnejših položajev poskrbimo za dodaten telesni in mantalni izziv.

Kaj lahko pričakujete od Power joge?

Power joga v prvi vrsti pripomore, da praktikant postane močnejši. Sprva na telesni ravni, z redno prakso pa je mogoče moč prenesti na vsa področja življenja, kjer je potrebna večja stabilnost. Praktikantu nudi nova vrata v svet večje zmogljivosti, kar omogoča rast in razvoj na širšem spektru področij.

Kako poteka ura?

Ura je sestavljena iz uvodnega osredotočanja uma, ki ji sledi pranajama. S tem telo in um osredotočimo na bolj dinamično dogajanje v telesu. Nato sledi ogrevanje hrbtenice in predvsem medenice, za tem pa uvodne serije pozdravov soncu A in B.

Dinamični del je sestavljen iz stoječih položajev, položajev za krepitev osrednjega predela telesa z močnejšimi aktivacijami globokih plasti mišic vzdolž hrbtenice, predklonov, zaklonov, zasukov hrbtenice in inverzij. Prakso zaključimo s končnim sproščanjem.

 

Zaradi želje po dinamiki je zadnji del prilagodljiv skupini, zato se tekom semestra lahko spreminja.

Komu je Power joga namenjena?

Ta zvrst joge je namenjena vsem, ki imajo željo po dodatnem izzivu pri praksi in bi jo želeli nadgraditi predvsem iz fizičnega stališča. Z umirjanjem uma in poglobljenim dihanjem pa ponotranjimo vse te novonastale občutke in obujamo zavest znotraj nas samih. 
Tečaj Power joga poteka ob ponedeljkih 18.00-19.15 od septembra do junija na Celovški 108, Ljubljana – Šiška


Priključitev skupini je mogoča kadarkoli.


Power jogo vodi Dino.