Jesenski sprostilni regenerativni joga oddih na Obali


JESENSKI

Sprostilni regenerativni joga oddih na Slovenski Obali
  Belvedere nad Izolo
September 2024 (petek, 13.9. – nedelja, 15.9.)

Programi dobrega počutja.

 

 

 
Vsebine jesenskega sprostilnega regenerativnega joga oddiha:     
∙ Pretočna popoldanska praksa in osvežujoča jutranja praksa joge,
∙ Večerna regenerativna jin joga,
∙ Zvočna kopel s tibetanskimi posodicami in gongom,
∙ Različne vodene meditacije, 
∙ Meditativni sprehod po vrhu klifa s prakso čuječnosti, 
∙ Kopanje v morju na enem najlepših kotičkov slovenske Obale,
∙ Tudi v primeru slabega vremena se bomo imeli lepo:
3-urni obnovitveni savna ritual (parna kopel s pilingom, masažni dotik, vrtinčenje zraka v finski savni, kopanje v bazenu),
∙ Regenerativne prakse v Bio-energijskem parku Strunjan.

Prebivali bomo v vilah Belvedere Resort Hotels*** , ki se nahajajo na vzpetini neposredno nad morjem v Krajinskem parku Strunjan. Objem mediteranskega rastlinja. Hipnotičen pogled na morje. Edinstveno doživetje. Razvajanje za vse čute.
 

Kopanje v morju na enem najlepših kotičkov slovenske Obale
Jesenski joga oddih nas bo očaral s svojim mediteranskim pridihom. Potepali se bomo v objemu oljčnih nasadov, trt in kakijev. Sprehajalna pot nas bo vodila po robu visokega klifa, vse do velikega strunjanskega kamnitega križa, ki je močna energetska točka. Tu se odpre prostran razgled na Mesečev zaliv in njegovo čarobno turkizno zeleno barvo. S prakso meditacije se bomo napolnili z vitalno energijo. Ob vznožju klifa, na enem najbolj naravnih kotičkov Slovenske obale, se bomo podprli s posebnimi tehnikami pranajame (jogijskim dihom). 

Regenerativna jin joga
Nežni raztezni položaji, ki jih bomo zadrževali dlje časa, nam bodo pomagali sprostiti telesne in čustvene napetosti, umiriti um, spodbuditi pretok energije po energetskih kanalih. Namen mehke podprtosti položajev in predaje v njih bo izboljšanje prožnosti vezivnega tkiva in sklepov, uravnovešanje in usmerjanje pretoka prane, izboljšanje osredotočenosti uma. Praksa jin joge nam bo nudila možnost zavedanja in nadzora odvečnih mentalnih vsebin.

Zvočna kopel s tibetanskimi posodicami in gongom

Sprostitev z zvokom je nežen način sproščanja fizičnega telesa, uravnovešanja energij in umiritve uma. Hkrati se združita zaznavi zvoka, ki ga slišimo, in vibracij, ki jih globoko občutimo. Mehka sproščenost, varen občutek in prijetno udobje bodo občutja le še okrepili. Vse z namenom vzpodbuditve procesov notranje obnove.

V primeru slabega vremena: Savna ritual
Podali se bomo v svet sprostilnih regenerativnih savna programov. Parna kopel je znana po tem, da vlaži dihalne poti in jih čisti. Njene učinke bomo nadgradili z nežnim pilingom celega telesa. Vtiranje solnih kristalov bo kožo prekrvavilo in obnovilo. Počitek v ogrevanem počivališču bo prežel celo telo in nas peljal proti stanju notranjega ravnovesja. Finska savna je znana po tem, da krepi imunski sistem. Program vrtinčenja zraka nam bo pomagal pri izločanju odvečnih snovi iz telesa. Ritual bomo zaokrožili s sproščujočim razvajanjem v bazenu.

 

Podrobnosti povezane s prijavo
Prijava v hotel je v petek mogoča po 15.00 uri.

Prispevek za joga oddih je 310/280* eur.
*Znižana cena velja za člane Pot joge in člane Yoga Yame.

Doplačilo za enoposteljno sobo je 24 eur/noč. 

Za rezervacijo mesta je potebno delno vplačilo. Vplačilo v primeru odjave zadržimo.  

Informacije in prijave: info@potjoge.si

Rok za prijavo je do zapolnitve mest. 

 

Prispevek vključuje:
nastanitev v dvoposteljni sobi,
bogat samopostrežni zajtrk in večerja (2x polpenzion),
parkirišče v neposredni bližini hotela,
wi-fi,
najem hotelskih kapacitet za skupinske aktivnosti, 
programske vsebine in organizacijo oddiha.

Prispevek ne vključuje prevoza.

 

S seboj prinesite joga podlogo, ruto (dekico) za končno sproščanje, osebno stekleničko vode, lahka udobna oblačila za prakso joge, osebno toaleto. Kopalke in brisačo, obutev in oblačila za sprehod v naravi skladno z vremenom.

Predznanje joge ni potrebno. Oddiha se lahko udeleži kdorkoli, ki bi se rad predal sproščanju, regeneraciji, meditaciji, nežnemu gibanju. Dobrodošli, če želite preživeti prijeten vikend v dobri družbi ob morju. 

Voditelja joga oddiha:

Dejan Žuna
Sončen, nasmejan, srčen, iznajdljiv, topel, iskren. Intuitiven. Idejni vodja oddiha z veliko domišljije,  ustvarja po navdihu. Z veliko izkušenj in znanja, ki jih preliva v modrost in nesebično deli. Od malega  v stiku z duhovnostjo in filozofijo. Učitelj in učenec joge.

Nataša Petavs
Natančna, skrbna, sistematična, logična, trdna navzven in mehka navznoter. Razumska. Organizatorka oddiha, ustvarja po tehtnem razmisleku. Pridobljeno znanje rada izliva v besedila, spoznanja pa v življenje. Učiteljica in učenka joge.  

 

 

 

3-krogci