Budistične meditacije (sobota, 16.12.)


Budistične meditacije imajo številne dokazane dobre učinke na naše telo in um. 

Posvetili se bomo različnim oblikam meditacije, ki jih lahko uporabljamo v vsakdanjem življenju ali na meditativnih umikih:
– meditacijo v hoji, 
– meditacijo na dih, 
– analitično meditacijo, 
– vizualizacijo, 
– različnimi oblikami meditacije čuječnosti in drugim. 

Kratke teoretične predstavitve bodo spremljale praktične meditativne prakse. 

Videli se bomo, na kakšen je v tibetanski budistični tradiciji pot do razsvetljenja oblikovana v sosledje učenj in meditacij, ki postopoma preoblikujejo naš um in nas vodijo do uresničitve naših potencialov – do Budovstva. 

KAJ?
Budistične meditacije 
KDAJ?
Nedelja 16.12.2018 od 14.00 – 18.00
CENA?
40/30*
(znižana cena velja za člane Pot joge, Točka joge in člane Yoga Yame)

Število udeležencev je omejeno. Obvezna je prijava na:

info@potjoge.si
ali 
031 821 246

Program bo vodila ANI TENZIN WANGMO, ki je budistična nuna že od leta 2004. Getsulma nunsko posvetitev je prejela od N. s. Dalajlame. Ob prebiranju knjig in obiskovanju budističnih predavanj je svoje znanje utrjevala v vrsti meditativnih umikov in ga poglabljala v dveh diplomskih delih, v katerih je raziskovala temo smrti in umiranja v tibetanskem budizmu in na zahodu, ter v doktorski dizertaciji, kjer se je posvetila raziskovanju budistične etike. Sedaj svoj študij in delo nadaljuje v okviru Scholastic Institute Chokyi Gyaltsen (www.sicgu.org), kjer je našla dolgo iskano možnost za tradicionalen poglobljen meniški študij, obenem pa predava in vodi meditacije.

Meditacije se odvijajo v slovenskem jeziku.