Joga nidra in zvočna kopel (petek, 15.11.)


Vabljeni na večer globoke sprostitve telesa in uma s pomočjo jogijske tehnike joga nidra (jogijsko spanje) v družbi tibetanskih pojočih posodic in drugih inštrumentov.

Joga nidra je vodena meditativna tehnika, s pomočjo katere se postopoma povezujemo z različnimi aspekti sebe in se tako lažje potopimo v zavestno raziskovanje občutkov v telesu in zaznavanje valovanja uma in čustev.

Svojo pozornost, ki je večino dneva velikokrat razpršena in osredotočena na dogajanje zunaj nas, sistematično obračamo navznoter, kar nam omogoča ponoven stik s svojim notranjim svetom in negujočo sprostitev telesnih, umskih in čustvenih napetosti.

Ena sama ura joga nidre je namreč tako sproščujoča kot štiri ure običajnega spanca.

Tehnika joga nidre se izvaja leže tako, da praktikant sledi navodilom učitelja. Praksa lahko po želji vključuje tudi sankalpo, t.j. pozitivno namero za življenjsko področje, na katerem si praktikant želi spremembe.

Sankalpa je kratka trditev, ki jo bomo tekom prakse sidrali v svojo pozavest in je zato lahko različna za vsakega posameznika, zato če čutite, da je sankalpa nekaj, kar si želite vključiti v to prakso, velja o njej predhodno razmisliti.

Ob koncu prakse sledi še kratka zvočna kopel, kjer bodo vibracije inštrumentov še dodatno pripomogle k temu, da spustimo vse, kar nam ne služi več in naša telesa napolnila s svežino.

Prakso vodi Lucija Piršič.

KAJ: Joga nidra in zvočna kopel
KDAJ: 15. november 2019 ob 18:30-19.45
KJE: Joga studio Yoga Yama, Celovška cesta 32, Ljubljana- Šiška

CENA:
Prostovoljni prispevek.
Narava petkovih karma joga dogodkov je dobrodelna.

Del prispevkov je darovan projektu Botrstvo za slovenske otroke iz družin v stiski, del je namenjen kritju stroškov izvajalca, del pa dobrodelni organizaciji po izbiri izvajalca (OPOMBA: primerljiva vrednost programa na prostem trgu je 10-15 eur).