Shakti dance – Joga plesa (petek, 1.2.)


V petek, 1.2. zvečer vabljeni na KARMA JOGA program.

Shakti dance je Joga plesa – vadba, ki združuje jogo in ples.

Izhaja iz Kundalini joge (kot jo je učil Yogi Bhajan) in temelji na spoznanjih, ki jih je skozi vrsto let plesanja in poučevanja razvila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije.

Vadba Shakti dance-a je sestavljena iz osmih faz. Najprej se uglasimo z mantro in se povežemo s sabo. Sledi ozaveščeno jogijsko raztezanje v ritmu glasbe. Telo se sprosti, um se umiri in pripravljeni smo na bolj dinamično fazo vadbe – energetske plesne vaje ter enostavne plesne korake. Naše telo je zdaj napolnjeno s čisto, svežo prano, počutimo se živi, prisotni in iz te faze lahko preidemo v prosti ples, v katerem se izrazi vsa naša ustvarjalna energija. Sledi naslednja faza – ležeča sprostitev, kjer se ustvarjena energija integrira, telo se popolnoma sprosti in um umiri. Vadbo zaključimo s celestialno komunikacijo. Gre za posebno vrsto meditacije, ki združuje mantre in mudre ter v nas spodbuja razširjeno stanje zavesti.

V enem letu, v dvanajstih mesecih se zgodi veliko. Veliko lepega, navdihujočega, soočimo pa se tudi z zahtevnejšimi obdobji, ki so polna izzivov. Eno leto je kot mavrica različnih barv, nians, čustev, občutij, misli. Kot skupek različnih gibov s katerimi plešemo. Privabimo dobro v letu, ki je pred nami! Storimo to skupaj, s plesom!

Prisrčno vabljeni.
Z vami bo Ana Rozman – Tarandeep Kaur, dolgoletna učiteljica Shakti dance-a, pa tudi novinarka in mamica

KAJ: Shakti dance – joga plesa
KDAJ: petek, 1.2., 19.30-20.45
KJE: Joga studio Yoga Yama, Celovška 32, Ljubljana

CENA:
Prostovoljni prispevek.
Narava petkovih karma joga dogodkov je dobrodelna.

PRIJAVE do zasedbe mest:
info@potjoge.si

Prisrčno vabljeni!