Zimski ženski krog (petek, 7.2.)


Ženske so se od nekdaj zbirale v krogih, v katerih so skupaj delale, si pripovedovale zgodbe, skrbele za skupnost, celo krvavele.

Danes se ženske ponovno zbiramo v krogih. Ne zbiramo se več na isti način kot nekoč, ko smo živele v skupnostih, v vaseh, toda zbiramo se z istim razlogom.

Da bi si pripovedovale zgodbe, ob katerih ugotovimo, da so si naše izkušnje bolj podobne kot različne in zaradi tega se počutimo manj same, manj izolirane, manj čudne.

Da bi skrbele za skupnost, kajti ženske smo tiste, ki ustvarjamo skupnost, ki dajemo in hranimo življenje, in če stopimo skupaj, četudi samo občasno v ženski krog, je lažje, mnogo lažje.

Zbiramo se, da bi ponovno začutile, kako čudovite smo in koliko moči imamo, kajti darilo kroga je, da se zavemo, da je vse, kar opazimo na drugih, tudi v nas samih.

V petek, 7.2. te vabimo na ženski krog.

Izvajala in povezovala ga bo Tamara Mihalic.

Ne gre za kakršenkoli ženski krog, marveč zimski ženski krog, ki ga je avtorica poimenovala kot Morana.

Tamara pravi:
“Na zimskem ženskem krogu se bomo pogovarjale o zimskih stvareh: o sprejemanju in spuščanju stvari, ki nam ne služijo več; o smrti in o ponovnem rojstvu.

Pogovarjale se bomo o tistem roza slonu sredi sobe, ki ga vidimo vsi, ampak nihče o njem ne govori: o naši temni strani in o tem, kako je tudi ta lahko največje darilo. Naučile se bomo pesmice, mantre, ki jo jaz tako rada zapojem, ko čutim, da ne moram sprejeti tega, kar je.

In šle se bomo en knjižni orakeljček z mojo knjigo Attha: Prebujanje v žensko esenco, ki je izšla avgusta lani in jo bo mogoče na dogodku tudi kupiti.”

Vabimo te, da se nam pridružiš v krogu in ponovno začutiš, kako blagodejno je, ko ženske stopimo skupaj.


KAJ: Zimski ženski krog Morana
KDAJ: petek, 7. februar 2020 ob 18:30-19.45
KJE: Joga studio Yoga Yama, Celovška cesta 32, Ljubljana- Šiška

CENA:
Prostovoljni prispevek.

Narava petkovih karma joga dogodkov je dobrodelna.
Del prispevkov je darovan projektu Botrstvo za slovenske otroke iz družin v stiski, del je namenjen kritju stroškov izvajalca, del pa dobrodelni organizaciji po izbiri izvajalca.

PRIJAVE na info@potjoge.si

Veselimo se vaše udeležbe! 🙂