Hatha Joga 1


HATHA JOGA 1

Telo. Dih. Um. 

Hatha joga je osnovna oblika prakse joge. Jogijske položaje, ki so postavljeni v smiselno zaporedje zadržujemo več dihalnih ciklov. Ker ostajamo v položajih dalj časa, imamo možnost podrobnega učenja nastavitev in raziskovanja aktivnosti posameznih mišic. V nekaterih položajih iščemo delovanje in aktivacijo izbranih predelov telesa, v drugih raziskujemo razteg kot protiutež. Usklajeno gibanje pripelje do uravnoteženega občutka v telesu in posledično umirjenega ter sproščenega uma.

Kaj lahko pričakujete od Hatha joge 1?

Hatha joga 1 je primerna za posameznike, ki potrebujejo mehak in nežen stik z učenjem jogijskih položajev in tehnik nadzora diha. V program je vključena krepitev telesa in vzpostavljenje zavestnega stika z njim, saj si za tekoč gib in zdravo držo želimo okrepljenih mišic. Jogijskih položajev se učimo po korakih in ob koncu semestra vidno nadgradimo začetno bazo znanja.

Na urah hatha joge se približujemo spoznavanju povezave med telesom in umom, njunega soodzivanja ter interakcije z okolico. Tradicionalni pogled na jogo je prepleten s teorijo psihologije človeka na zanimiv in razumljiv način. Prav tako je v program vključeno učenje čuječnosti (angl. Mindfulness). Na koncu vsake ure sledi sproščanje, ki prijetno sklene in zaokroži uro. 

hatha joga 1

Komu je Hatha joga 1 namenjena?

Skupina je odprta za vsakogar. Znotraj programa se ustvarja prostor za pogovor, enakopravnost izražanja in povezovanje celotne skupine v družabnem vzdušju, kjer se vsak počuti domače. 

Namen prakse je, da ustvari dobro bazo jogijskega znanja. Če je ta program prvi stik s prakso joge, prinese toplino in občutek podpore v vsakdanjiku. Hkrati je odlična odskočna deska in nadaljnja popotnica v svet joge. Znanje, ki ga osvojimo na sredinem programu Hatha joga 1 je namenjeno vsakodnevni uporabi.Tečaj poteka ob sredah 19.00-20.15 od septembra do junija v našem joga studiu Yoga Yama, Celovška 32, Ljubljana – Šiška.
Priključitev skupini je mogoča kadarkoli.
Hatha jogo 1 vodi Eva.

 

Yoga yama je več kot odličen studio za gibanje in sprostitev, ambient je pomirjujoč in družba je super! Še posebej pa bi izpostavila prijetno učiteljico joge, ki nas vse toplo sprejme. Nudi nam veliko znanja in je vedno dostopna za pogovor. Tako da priporočam vsakemu, ki išče kaj podobnega, da obišče studio Yoge Yama, kjer se najde za vsakega nekaj.” – Ivana

 

“Učiteljica ima prav poseben, sproščen in prijateljski odnos, zato se pri njej zlahka sprostiš in pripraviš na vadbo. Pri njej mi je všeč, da jogo poveže z razmišljanji o odnosih o vsakodnevnih stvareh in globokih vprašanjih. Na preprost način te vodi, da se umiriš, nasmeješ, stiskaš, držiš, in sprostiš.” – Tine

 

“Učiteljica s svojim nežnim in hrati energičnim pristopom ustvarja jogo, kjer se posameznik čuti povezan, sprejet in pomirjen. Njena joga je prava kombinacija pranajame in asan, zato vadeči po praksi občuti izredno harmonijo tako na fizičnem kot mentalnem nivoju. ” – Tanja