SLOW FLOW JOGA 1


SLOW FLOW JOGA 1

Počasno navezovanje položajev.

Flow jogo lahko opredelimo kot zvrst joge, ki vključuje dinamično gibanje skozi niz jogijskih položajev. Prepletanje ustvarja iluzijo tekočnosti gibanja. Povezovanje giba z dihom ustvarja občutek pretoka, moči, lahkotnosti in omogoča sproščanje napetosti. Slow flow pomeni počasen tok. 

Praksa slow flow joge se navadno začne z mehkejšimi gibanji za ogrevanje telesa, nato se postopno razvije v bolj sestavljene tekoče sekvence. Intenzivnost prakse je lahko počasna in nežna, po želji lahko praktikant z močnejšimi mišičnimi aktivacijami ustvari več napora. Ura se zaključi z umirjenimi, globljimi raztegi v sedečih ali ležečih položajih.


Kaj lahko od Slow flow joge 1 pričakujete?

Tečaj slow flow joge obsega:
– podrobno razčlenitev položajev,
– poglabljanje v vsak položaj in spoznavanje telesa,
– čutenje diha v položajih in prehodih iz enega v drug položaj,
– povezovanje položajev, razumevanje prehodov,
– pridobivanje moči in gibljivosti,
– razumevanje mobilnosti telesa,
– poglabljanje vase,
– izboljšanje koncentracije in zgoščanje pozornosti v trenutek.

Zakaj je dih pomemben v praksi flow joge?
– vzdržuje tempo zaporedja položajev in preprečuje hitenje skozi položaje,
– ohranja primerno telesno temperaturo med prakso,
– omogoča večjo mentalno osredotočenost,
– pomaga preprečiti moteče mentalne vrtince.

Tečaj slow flow joge začnemo od osnov. Z manj zahtevnimi gibi, lahkotnimi navezavami znotraj položajev in lažjimi povezovanji položajev. Zaobjamemo vse predele telesa, tudi tiste, ki jim ponavadi posvečamo manj pozornosti. Telo pripravimo do energetske izraznosti in iščemo tok skozi čutenje diha. Sčasoma s postopnim napredkom, sekvence postanejo daljše in malo bolj zahtevne. S tem telo pripravljamo na nekoliko težja povezovanja in dodajanje več nizov položajev v eno sekvenco. Ura se zaključi s počasnim umirjanjem telesa z različnimi razteznimi položaji ter sproščanjem.

Tečaj Slow flow joge je priprava na zahtevnejše flow prakse. Napredek znotraj semestra omogoča potovanje od počasnega flowa h konkretnejšemu in ustvarja dobro osnovo za poglabljanje znanja na sredini vinjasa flow jogi.


Komu je Slow flow joga 1 namenjena?


Tečaj Slow flow joge 1 je namenjen začetnikom. Vsem, ki se prvič srečajo s flow jogo in jogo na sploh ter bi radi raziskovali jogijske položaje in svoje telo na tekoč, dinamičen način. Program ustreza tudi praktikantom, ki izhajajo iz hatha joge, so vajeni statičnega zadrževanja položajev in bi se radi preizkusili v tekočem gibanju in prehodi med položaji. Zaradi poudarjene povezave med dihom in gibom, sama praksa joge postane meditativna. 

 

Tečaj Slow flow joga 1 poteka ob ponedeljkih 19.00-20.45 od septembra do junija v našem joga studiu Yoga Yama, Celovška 32, Ljubljana – Šiška.

Priključitev skupini je mogoča kadarkoli.

Slow flow jogo 1 vodi Simona