Joga hvaležnosti (petek, 4.1.)


V prakso bodo vključene predvsem asane z upogibanjem nazaj oz. zakloni, v katerih odpiramo prsni koš.

Zaradi prekomernega sedenja, večji del našega dneva preživimo v takšni legi telesa, v kateri je hrbtenica blago nagnjena naprej, kar negativno vpliva na živčevje, notranje organe in na hrbtenico. Če temu dodamo še naravne procese staranja, pride do počasnega sesedanja hrbtenice in do pojavljanja kifoze v prsnem delu hrbtenice (ukrivljenost prsnega dela hrbtenice navzven oz. do “grbe”).

Z rednim izvajanjem zaklonov omogočamo ohranjanje gibljivosti hrbtenice pozno v starost. Asane z upogibanjem nazaj so položaji, ki obračajo telo navzven, da se odpre svetu. Odprto telo vodi v odprto srce, odprt um. Ko smo “odprti” lažje oz. prej opazimo, za kaj vse smo lahko v svojem življenju hvaležni.

Si predstavljate, kakšno bi bilo vaše življenje, če bi jutri izginilo iz njega vse, za kar danes niste hvaležni?

KAJ: Joga hvaležnosti – karma joga program
KDAJ: petek, 04.01., 19.30-20.45
KJE: Joga studio Yoga Yama, Celovška 32, Ljubljana

CENA:
Prostovoljni prispevki bodo namenjeni (nakazani) Društvu za nenasilno komunikacijo (https://www.facebook.com/drustvozanenasilnokomunikacijo/) oz. neposredno uporabnicam društva (varna hiša).

Sprejemamo tudi prispevke v obliki bonov za hrano oz. osnovne življenjske potrebščine. Prav tako sprejemamo pripomočke za osebno higieno (mila, geli za tuširanje, šamponi, deodoranti, vložki ipd.).

PRIJAVE do zasedbe mest:
info@potjoge.si

Idejna zasnova & izvedba prakse joge Lidija Bratovič

Prisrčno vabljeni!