Meditativno potovanje navznoter


7 MEDITACIJ

Vzemite si čas zase.
Izberite prijeten prostor.
Namestite se v izbrani položaj.

Kliknite na povezavo, ki vas pritegne. 

MEDITACIJA ČUJEČEGA ZAVEDANJA
V praksi čuječega zavedanja svojo pozornost usmerjamo na trenutno izkušnjo. Zavedamo se svojih misli, čustev, telesnih občutkov, zunanjega dogajanja…brez da bi se poskušali doživljanju izgoniti, ga zadržati ali ga kako drugače spremeniti.

MEDITACIJA PREPUŠČANJA MISLI
Meditacijo prepuščanja misli izberemo takrat, ko se v nas ustvarja nek mentalni nemir. Ko opazimo, da nam misli begajo iz ene na drugo temo in ko imamo težavo zgostiti svojo pozornost na neko izbrano početje.

MEDITACIJA PRISOTNOSTI
Praksa meditacije prisotnosti nam pomaga vstopit v zavedanje trenutka, takega kot je, brez kakršnegakoli predmeta na katerega bi usmerjali svojo pozornost. Lahko jo izvajamo kjerkoli. V naravi na travniku, na skali ob morju ali v zavetju svojega doma.

MEDITACIJA ZAVEDANJA TELESA
Telo je naš tempelj. Naučimo se ga slišati z zavestnim opazovanjem, spremljanjem vsakega občutka in polnim doživljanjem njegove izraznosti.

MEDITACIJA OPAZOVANJA DIHA
Dih je temeljno gibalo življenja. Razkriva skrivnosti naše notranjosti. Kot tih opazovalec v ozadju, je prisoten v vsakem trenutku našega obstoja. S tem, ko v meditaciji pozornost prenesemo nanj, se urimo v ostrenju zaznave in ustvarjamo možnost stika s subtilnimi razsežnostmi sebe.

MEDITACIJA ZAVEDANJA MISLI
Večina jogijskih praks meditacije nas vzpodbuja, da pozornost usmerjamo v sedanji trenutek. A včasih se nam v glavi podijo razne nepredelane misli in se težje osredotočimo na tukaj in zdaj. Takrat je bolje, da se z mislimi, ki so vezane na preteklost ali prihodnost najprej pomirimo. Da jih osvetlimo z drugačnega zornega kota. Takrat pride v poštev Meditacija zavedanja misli o preteklosti in prihodnosti.

MEDITACIJA ŠTETJA DIHOV
Meditacijo štetja dihov izberemo takrat, kadar želimo izostriti svojo sposobnost opazovanja in ohranjanja pozornosti na izbranem početju.

Prijetno prakso vam želiva.

KDO SVA IN KAJ POČNEVA?
Vodenje prakse: Nataša Petavs
Montaža videa: Dejan Žuna

Različni programi joge
Tečaj za učitelja joge
Nadaljevalni učiteljski tečaj
Joga oddihi
Dogodki in delavnice