Budistične meditacije


Budistične meditacije imajo številne dokazane dobre učinke na naše telo in um. V tem sklopu se bomo posvetili različnim oblikam meditacije, ki jih lahko uporabljamo v vsakdanjem življenju ali na meditativnih umikih:
– meditacijo v hoji, 
– meditacijo na dihanje, 
– analitično meditacijo, 
– vizualizacijo, 
– različnimi oblikami meditacije čuječnosti idr. 
Kratke teoretske predstavitve bodo spremljale meditativne prakse. 

Videli bomo, kako je v tibetanski budistični tradiciji pot do razsvetljenja oblikovana v sosledje učenj in meditacij, ki postopoma preoblikujejo naš um in nas vodijo do uresničitve naših potencialov – do Budovstva. 

KAJ?
Budistične meditacije 
KDAJ?
Nedelja 10.12.2017 od 14.00 – 18.00
CENA?
40/30*
(znižana cena velja za člane Pot joge, Točka joge in člane Yoga Yame)

Število udeležencev je omejeno. Obvezna je prijava na:

natasa.petavs@gmail.com 
ali 
031 821 246

Program bo vodila ANI TENZIN WANGMO, ki je budistična nuna že od leta 2004. Getsulma nunsko posvetitev je prejela od N. s. Dalajlame. Ob prebiranju knjig in obiskovanju budističnih predavanj je svoje znanje utrjevala v vrsti meditativnih umikov in ga poglabljala v dveh diplomskih delih, v katerih je raziskovala temo smrti in umiranja v tibetanskem budizmu in na zahodu, ter v doktorski dizertaciji, kjer se je posvetila raziskovanju budistične etike. Sedaj svoj študij in delo nadaljuje v okviru Scholastic Institute Chokyi Gyaltsen (www.sicgu.org), kjer je našla dolgo iskano možnost za tradicionalen poglobljen meniški študij, obenem pa predava in vodi meditacije.